Hester Diel stelt zich voor

Muziek is vroeger bij mij thuis altijd belangrijk geweest. We zongen veel: met moeder aan de piano in de auto op vakantie en luisterden naar veel soorten muziek. Eerst heb ik een aantal jaren viool gespeeld. Op 13 jarige leeftijd ruilde ik de viool in voor de gitaar.

Na de middelbare school kwam ik in 1982 op de Muziek Pedagogische Academie in Alkmaar waar ik Schoolmuziek studeerde en lessen koordirectie volgde.
Al snel merkte ik dat er relatief makkelijk heel veel plezier te behalen is met je stem.
Ik zong in het schoolkoor en kon meedoen aan een geweldige operaproductie. Ik haalde mijn diploma tot docent muziek in 1989 en heb les gegeven op de middelbare school. Daarnaast had ik in de avonduren twee koren. Ik kwam er achter dat bij koorzang mijn belangstelling lag en besloot me daarin verder te gaan verdiepen.

Ik leid nu inmiddels al jarenlang koren. Het eerste koor had de naam ‘Radhalaila’, vernoemd naar het bijpassende Israelische lied wat zij zongen. Nu heeft deze groep al jaren de naam ‘Zanggroep Encore’.
Daarna volgde al snel gemengd koor ‘Accoord’ in Schagen en Vrouwenkoor ‘Eigenwijs’ in Alkmaar.

Sinds 2014 leid ik daarnaast ook projectkoren en coach ik ook kleinere groepen. Als zangeres heb ik in diverse trio’s, kwartetten en koren gezongen.
Zo ben ik de laatste jaren steeds meer tot de ‘kern’ van zingen gekomen; het omvat je hele ‘zijn’. Zowel fysieke als mentale aspecten zijn verweven met elkaar; de manier waarop je ademt, hoe je houding is, hoe je omgaat met muzikaliteit en emoties. Kortom, met al deze ervaringen en wat ik daarvan weer leer, hoop ik mensen te kunnen blijven inspireren en te enthousiasmeren op het gebied van de zangkunst!